ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
Από το 1953
 

Βαμβακόσπορος

Παράγουμε βαμβακόσπορο κορυφαίας ποιότητας ο οποίος περνάει από ξηραντήριο για μείωση της υγρασίας του σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Ο βαμβακόσπορος είναι λευκός, ανόθευτος, με ακέραιο τον φλοιό του, και μετά την ξήρανση του αποθηκεύεται χύμα στις αποθήκες μας όπου παρακολουθείται τακτικά για την θερμοκρασία του και την υγρασία του, και αερίζεται με το σύστημα αεραγωγών που διαθέτουν οι αποθήκες μας. Ετσι εξασφαλίζονται ιδανικές συνθήκες για την αποθήκευσή του και την διατήρησή του μέχρι την στιγμή της φόρτωσής του. Η υγρασία του προς πώληση βαμβακόσπορου είναι περίπου 8-11% . Πριν φορτωθεί ο βαμβακόσπορος ελέγχεται για αφλατοξίνες, παίρνουμε δείγμα από το κάθε φορτίο και μετράμε τις αφλατοξίνες Β1 με το όργανο ακριβείας μας ROMER BIOTEK 800 TS READER. Σε περίπτωση που οι αφλατοξίνες σε κάποιο δείγμα φορτίου βαμβακόσπορου μετρηθούν πάνω από 5 ppb το φορτίο αυτό δεν φορτώνεται για ζωοτροφή αλλά κρατιέται να πωληθεί για άλλες χρήσεις.

Εξάγουμε μεγάλες ποσότητες σε Ιταλία και Ουγγαρία ενώ έχουμε και μεγάλους Έλληνες πελάτες.

Ο βαμβακόσπορος είναι κατάλληλος για να χρησιμοποιηθεί στο σιτηρέσιο των γαλακτοπαραγωγικών ζώων.

Ο βαμβακόσπορος είναι επίσης η πρώτη ύλη στα σπορελαιουργεία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκεί για την παραγωγή βαμβακέλαιου και βαμβακόπιτας.

Το ανεπεξέργαστο βαμβακέλαιο μπορεί με τη σειρά του είτε να επεξεργαστεί και να χρησιμοποιηθεί σαν τρόφιμο στην βιομηχανία τροφίμων, είτε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή βιοντίζελ.

Ο βαμβακόσπορος φορτώνεται συνήθως χύμα σε φορτηγά αυτοκίνητα. Επίσης μπορεί να φορτωθεί χύμα σε containers των 40΄. Επίσης μπορεί να φορτωθεί σε μεγάσακους.